Dieta Dąbrowskiej – jadłospis , przepisy, menu

Dzień 1

Śniadanie:

  • sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna
  • Surówka: seler korzeń, marchew, jabłko, ocet jabłkowy
  • Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
  • 1/2 grapefruita

Obiad:

  • Zupa: cebulowa
  • Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula
  • Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
  • Gotowane warzywa: kalafior w ziołach
  • Owoce: jabłko

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: jabłkowy
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, rodzynki
  • Surówka: brokuł, ogórek kiszony, czosnek
  • Gotowane warzywa: bigos ze świeżej kapusty
  • Dodatek surowych jarzyn: pomidor

 Dzień 2

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: biała kapusta, marchew, jabłko, ocet jabłkowy
  • Surówka: brukiew, jabłko, rodzynki, zielona pietruszka
  • Gotowane warzywa: biała rzodkiew, zielona pietruszka
  • Owoce: jabłko

Obiad:

  • Zupa: jarzynowa
  • Surówka: cukinia, jabłko, rodzynki
  • Surówka: tarty kalafior, ogórek kiszony, czosnek
  • Gotowane warzywa: buraki czerwone faszerowane
  • Owoce: arbuz

Kolacja:

      • Sok lub inny napój: sok pomidorowy
      • Surówka: czarna rzepa, jabłko, marchew, zielona pietruszka
  • Surówka: kapusta czerwona, 1/4 pomarańczy, cytryna
  • Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Dzień 3

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: kabaczek, jabłko, rodzynki
  • Surówka: pomidor, sałata zielona, seler stołowy, szczypiorek
  • Gotowane warzywa: brokuł gotowany w ziołach
  • Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad:

  • Zupa: bogracz (jarzynowa zakwaszana ogórkiem kiszonym)
  • Surówka: pietruszka korzeń, jabłko, marchew, cytryna
  • Surówka : papryka, rzodkiewka, cebula, kiszony ogórek
  • Gotowane warzywa : kapusta faszerowana warzywami z przecierem pomidorowym
  • Owoce: jabłko

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok jabłkowy
  • Surówka: por, truskawka, jabłko
  • Surówka: czerwone buraki, kiszona kapusta
  • Gotowane warzywa: leczo jarskie
  • Dodatek surowych jarzyn: papryka

Dzień 4

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: kiszona kapusta, marchew, jabłko, szczypiorek
  • Surówka: brokuł tarty, jabłko, jagody, cytryna
  • Gotowane warzywa: cebula, zielona pietruszka
  • Owoce: jabłko

Obiad:

  • Zupa: pomidorowa
  • Surówka: seler korzeń, cebula czerwona, rzodkiewka, szczypiorek
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, koperek zielony
  • Gotowane warzywa: szaszłyk warzywny
  • Owoce: truskawki

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok warzywny zakwaszany cytryną
  • Surówka: kabaczek, jabłko, truskawki
  • Surówka: biała kapusta, marchew, cebula, jabłko
  • Gotowane warzywa: mus owocowy z mieszanych owoców
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony 

Dzień 5

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: kapusta pekińska, 1/4 pomarańczy, cytryna
  • Surówka: kabaczek, marchewka, jabłko, ocet jabłkowy
  • Gotowane warzywa: marchew, koperek zielony
  • Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad:

  • Zupa: cebulowa
  • Surówka: sałata zielona, pomidor, cebula
  • Surówka: dynia, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
  • Gotowane warzywa : kalafior gotowany w ziołach
  • Owoce: arbuz

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok jabłkowy
  • Surówka: czarna rzepa, jabłko, rodzynki
  • Surówka: kapusta czerwona, jabłko, truskawka, cytryna
  • Gotowane warzywa: puree z korzenia pietruszki z jabłkiem, koperek
  • Dodatek surowych jarzyn: kalarepa

Dzień 6

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: cukinia, czarna porzeczka, jabłko
  • Surówka: ogórek świeży, papryka czerwona
  • Gotowane warzywa: seler korzeń z koperkiem
  • Owoce: jabłko

Obiad:

  • Zupa: ogórkowa
  • Surówka: buraki czerwone, cebula, ogórek kiszony
  • Surówka: biała rzodkiew, jabłko, jagody
  • Gotowane warzywa: gołąbki jarskie
  • Owoce: melon

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok pomidorowy
  • Surówka: brukiew, cytryna,  1/4 mandarynki
  • Surówka: brokuł tarty, rzodkiew, czosnek, kiszony ogórek
  • Gotowane warzywa: jabłko pieczone faszerowane maliną lub truskawką
  • Dodatek surowych jarzyn: pomidor

Dzień 7

Śniadanie:

  • Sok z marchwi
  • Zakwas buraczany
  • Surówka: dynia, jabłko, rodzynki, sok z cytryny
  • Surówka: marchew, jabłko, szczypiorek, koperek
  • Gotowane warzywa: kiszona kapusta, zielona pietruszka
  • Owoce: 1/2 grapefruita

Obiad:

  • Zupa: kalafiorowa
  • Surówka: papryka zielona, rzodkiewka, cebula
  • Surówka: czerwona kapusta, jabłko, czarna porzeczka, cytryna
  • Gotowane warzywa: kabaczek faszerowany warzywami
  • Owoce: jabłko

Kolacja:

  • Sok lub inny napój: sok z kapusty kiszonej
  • Surówka: czarna rzepa, truskawka, jabłko
  • Surówka: seler stołowy, jabłko, sok z cytryny
  • Gotowane warzywa: cukinia duszona z jabłkiem, cytryna
  • Dodatek surowych jarzyn: ogórek kiszony

Dodaj komentarz