Dieta kapuściana – jadłospis, przepisy, menu

Dieta kapuściana jadłospis na 7 dni

 

Dzień 1.

śniadanie – zupa kapuściana i filiżanka czarnej kawy

2 śniadanie – marchewka, surowy ogórek lub lekka warzywna sałatka.

Obiad – zupa kapuściana i gorzka herbata

Podwieczorek – lekki owoc

Kolacja – sok owocowy lub duża ilość wody mineralnej

 

Dzień 2.

Śniadanie – warzywa zielone i liściaste

Obiad – zupa kapuściana

Kolacja-  2 pieczone ziemniaki w mundurkach

 

Dzień 3.

Śniadanie – zupa kapuściana

2 śniadanie – owoce z wyjątkiem bananów i szklanka aromatycznej gorzkiej herbaty

Obiad – warzywa (oprócz ziemniaków)

Podwieczorek – lekkostrawne i niskokaloryczne owoce

Kolacja – mała porcja zupy kapuścianej

Dzień 4.

Śniadanie – zupa kapuściana

2 śniadanie  i obiad- kilka bananów

Kolacja – 2 litry odtłuszczonego mleka

 

Dzień 5.

Śniadanie – zupa kapuściana

Obiad – ok. 200 gramów piersi z kurczaka lub wołowiny

Kolacja – 6 pomidorów i 7-8 szklanek niegazowanej wody mineralnej.

 

Dzień 6.

Śniadanie – zupa kapuściana

Obiad – gotowana wołowina, filet z kurczaka, indyka lub chuda ryba

Kolacja – zielone warzywa: brokuły, sałata, papryka

 

Dzień 7.

Śniadanie – zupa kapuściana

Obiad – brązowy niełuskany ryż z niskokalorycznymi warzywami

Kolacja – duża ilość soków owocowych lub niegazowanej wody.

Dodaj komentarz