Dieta Kwaśniewskiego – jadłospis, menu, przepisy

Poniedziałek

Śniadanie:

  • jajecznica z dwóch jaj na boczku (50 g)
  • 2 placki (100 g) na smalcu (10 g) z masłem (30 g)
  • herbata z cytryną

 Obiad:

  • zupa szczawiowa z jajkiem (200 g)
  • żeberka (100 g)
  • ziemniaki (100 g)
  • fasolka szparagowa (100 g)

Kolacja:

  • galaretka z nóżek wieprzowych (200 g)
  • 2 placki (100 g) z masłem (30 g)
  • herbata

Wtorek

Śniadanie:

  • 2 placki serowe z jabłkami
  • parówka z chrzanem
  • papryka
  • herbata

Obiad:

  • kapuśniak (200 g)
  • śledź w śmietanie (110 g)
  • ziemniaki (100 g)

Kolacja:

  • zupa mleczna przygotowana ze szklanki pełnego mleka z 2 żółtkami i 2 łyżkami masła

Środa

Śniadanie:

  • budyń z żółtek i śmietany z dżemem (200 g)

Obiad:

    • 2 szklanki barszczu białego z 2 łyżkami śmietany (30 proc. tłuszczu) z pętkiem białej kiełbasy, plastrem boczku (50 g) oraz jajkiem na twardo

Kolacja:

  • kaszanka (150 g) odsmażana na boczku wędzonym (50 g)
  • 2 placki (100 g) z masłem (30 g)
  • Herbata

 Czwartek

Śniadanie:

  • Placek ze śliwkami

 Obiad:

  • zupa grochowa (200 g)
  • żeberka (150 g) smażone na smalcu (10 g)
  • frytki (100 g)
  • surówka z kiszonej kapusty (100 g)

 Kolacja:

  • 2 żółtka gotowane
  • twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem (100 g)
  • chleb białkowy (1 kromka)
  • masło (1 łyżka)
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 sałata
  • Herbata

Piątek

Śniadanie:

  • omlet z 2 jaj (100 g) z truskawkami (100 g) na maśle (50 g)
  • herbata

Obiad:

  • zupa kminkowa (200g)
  • 40 dag golonki ugotowanej z przyprawami podawanej z sosem chrzanowym

Kolacja:

  • tort makowy z kremem (200 g)
  • herbata z cytryną

Sobota

Śniadanie:

  • pasta z żółtego sera i pasztetowej (100 g)
  • 2 placki (100 g) z masłem (30 g)
  • herbata z cytryną

Obiad:

  • barszcz czerwony (200 g) z pasztetem (50 g)
  • żeberka duszone (150 g) na smalcu (20 g)
  • surówka z kiszonej kapusty (100 g)
  • 2 łyżki soku owocowego na szklankę wody

Kolacja:

  • sernik wiedeński (100 g)
  • herbata z cytryną

 Niedziela

Śniadanie:

  • 2 jaja (100 g) sadzone na boczku wędzonym (50 g)
  • 2 placki (100 g) z masłem (30 g)
  • Herbata

Obiad:

  • zupa pieczarkowa na rosole ze śmietaną (200 g)
  • szaszłyk z karkówki (150 g) i boczku wędzonego (50 g) + cebula (50 g)
  • fasolka szparagowa z wody (100 g) z masłem (20 g)
  • smalec do smażenia szaszłyka (20 g)
  • 2 łyżki soku owocowego na szklankę wody

Kolacja:

  • 2 jaja na twardo
  • twarożek ze szczypiorkiem
  • chleb białkowy
  • herbata z cytryną

Dodaj komentarz